Geros Žuvies upėtakio filė itališkai

Šviežios upėtakio filė skonį išryškina aromatingas, žolelėmis ir česnaku pagardintas alyvuogių aliejaus, lydyto sviesto ir citrinos padažas. Žuvį apsauganti filė odelė įgauna aukso spalvą ir tampa viliojančiai traški.


Jums reikės
  - 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus su ghee (lydytu sviestu)
  - 1 skiltelės česnako, supjaustyto plonais griežinėliais
  - 1 šakelės šviežio rozmarino 
  - 1 arbatinio šaukštelio tradicinių Geros Žuvies prieskonių
  - Žiupsnelio juodųjų pipirų
  - 2 valgomųjų šaukštų šviežiai spaustų citrinų sulčių
  - 1 kg upėtakio filė su oda


Pimas žingsnis
Įkaitinkite nedidelę keptuvę. Į ją supilkite pusę receptui skirto alyvuogių aliejaus su ghee (lydytu sviestu) ir sudėkite česnaką ir rozmariną. Kepkite ant vidutinės ugnies apie dvi minutes, kol česnakas įgaus ausksinę spalvą. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir įmaišykite šviežiai spaustas citrinų sultis, pipirus ir ½ šaukštelio tradicinių Geros Žuvies prieskonių.


Antras žingsnis
Apibarstykite upėtakio filė likusiu ½ šaukštelio tradicinių Geros Žuvies prieskonių. Supilkite į įkaitintą didesnę keptuvę likusią pusę receptui skirto alyvuogių aliejaus su ghee. Įdėkite žuvies filė į keptuvę oda žemyn. Kepkite 3 minutes. Apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Likus 1 minutei iki kepimo pabaigos ant žuvies užpilkite pirmiau paruoštą aromatingą alyvuogių aliejaus padažą.


Gėrimų derinimas
Prie šio patiekalo puikiai tiks baltas jaunas itališkas vynas, toks kaip Pinot Grigio.

Siekdami pagerinti Jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir rinkodaros tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus. Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinate savo sutikimą su slapukų įrašymu. Sutinku