Kad krevetės būtų sultingos, jas geriausia kepti neluptas, ant karštos grilio ugnies. Be to, labai svarbu jų neperkepti.
Jums reikės
- 500 gramų neluptų krevečių
- 2 valgomųjų šaukštų saulėgrąžų aliejaus su ghee (lydytu sviestu)
- Žiupsnelio druskos
Gaminimas
Sudėkite sausas krevetes į indą. Užpilkite jas saulėgrąžų aliejumi su ghee, užberkite druskos ir viską sumaišykite.
Įkaitinkite grilio groteles (jei grilio neturite, tiks ir keptuvė). Grilio grotelių karštis turėtų būti aukštesnis nei vidutinis, apie 230°C. Sudėkite krevetes skersai ant grotelių, taip, kad jos nekristų pro tarpus. Kepkite po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol krevetės paraus ir pradės riestis. Patiekite su savo mėgstamu padažu ir balta duona.
Gėrimų derinimas
Prie šio grilio krevečių puikiai tiks baltas jaunas itališkas vynas, toks kaip Pinot Grigio.